HAN HAR DET LISSOM DIG

Drengekærlighed på lejrturen og bøssekys ved skovsøen. Lasse Nielsen gjorde homoseksualitet til et tema i dansk ungdomsfilm. Panbladet har mødt ham 30 år efter.

Man glemmer aldrig det første kys. Lyset flimrer, og verden begynder at snurre rundt, når mund møder mund.

Tre lange minutter varer scenen, hvor Bo og Kim - de to hovedpersoner i ungdomsfilmen 'Du er ikke alene' - kysser, krammer og kæler med hinanden i lysningen ved en skovsø et sted i Nordsjælland, mens Sebastians bløde stemme på lydsporet synger titelsangen, som blev en landeplage dengang i 1978.Det var det første kys mellem to drenge i nogen dansk spillefilm, og det er stadig den scene, som står stærkest, når man genser filmen.

"'Du er ikke alene' er gået hen og blevet en kultfilm," siger instruktøren Lasse Nielsen med en vis tilfredshed i stemmen. Panbladet har fundet ham på en netcafé, mens han rejser rundt i Asien, til en snak om ham selv og hans banebrydende ungdomsfilm fra 70'erne.

Vi er alle sammen sammen

Lasse Nielsen har aldrig gået på filmskole, men lærer i stedet håndværket som ivrig smalfilmamatør.

"Jeg havde altid været interesseret i film. Helt tilbage til 8 mm-filmen, hvis dukanhuske det, "fortæller han. "Før jeg indspillede min første spillefilm, 'La' os være ', lavede jeg 20-25 film på smalfilm. Der var ingen lyd på, så jeg lærte at fortælle ved at se billeder. "

På seminariet, hvor Lasse Nielsen i begyndelsen af 70'erne læser til fritidspædagog, laver han sin første længere film. "Fordi jeg er ordblind, havde jeg ikke så nemt ved at lave skriftlige opgaver. I stedet valgte jeg at lave en film. Den hed 'Vi er alle sammen sammen'. Den varede omkring en time og fortalte den same historie, som 'La' os være ', men altså på8 mm".

Far til fire all over

Med producenten Steen Herdel i ryggen lykkes det Lasse Nielsen at indspille sin første professionelle spillefilm, 'La' os være '. Da den får premiere i 1975, bliver den en overraskende succes og går for fulde huse i biografen i seks måneder i træk. "På det tidspunkt var der ikke noget, der hed ungdomsfilm. Kun børnefilm. Det var 'Far til fire' og 'Min søsters børn' all over! Detlavede 'La' os være 'om på. Den åbnede op for ungdomsfilmen - 'Mig og Charly', 'Vil du se min smukke navle', 'Johnny Larsen' og alle de der film. Jeg er lidt stolt af, at jeg var med til at åbne den port. "

Romantik på lejrturen

Med inspiration fra bogen 'Fluernes herre' fortæller 'La' os være 'historien om en gruppe børn og unge, som tager af sted på lejrtur til en ubeboet ø, mens pædagogerne strejker. Det starter godt, men idyllen holder ikke længe, og filmen ender i vold og mord.

Et lyspunkt i den ellers dystre historie er en sidehandling om to 12-årige drenge, Bo og Sven H., og deres spirende kærlighed. Forholdet kulminerer i en fin,lillescene, hvor de to kryber sammen under samme dyne i deres hule i skoven og smider underbukserne for næste morgen at vågne i hinandens arme.

"Jeg havde selv den samme erfaring, da jeg var i den alder. Jeg er faktisk glad for, du nævner det, for jeg har en fornemmelse af, at mange stadig tror, at drenge i den alder ikkekanhave noget forhold til hinanden, og det har altid været et problem at skildre I danske film. "


Ikke til at komme udenom

Oplevelsen med 'Måske ku vi' lærer Lasse Nielsen, at hvis han skal have homoseksualitet med i sine film, så skal det ikke være til at komme udenom - og ikke bare være tilstede i korte scener, som kanklippes ud af manuskriptet. Resultatet kender vi: I hans næste film, 'Du er ikke alene', står det klart fra scene nr. 1, at hovedpersonen, den 15-16-årige Bo, er bøsse, og filmen slutter med den famøse kyssescene, hvor han er i lag med Kim, som er søn af forstanderen på den efterskole, hvor handlingen udspiller sig.

De unge skuespillere har ikke selv nogen problemer med filmens kærlighedsscener, husker Lasse Nielsen. "Jeg havde en stor fordel, fordi jeg er pædagog.Jeg havde lært en masse om, hvordan folk er sammen. Vi arbejdede med ungerne I flere uger, så de lærte hinanden godt at kende. Det tror jeg var en stor hjælp. "

Forbudt for børn

'Du er ikke alene' udløser en storm i de danske medier ved premieren i februar 1978. Ikke så meget på grund af filmen selv, som på grund af Statens Filmcensurs afgørelse om at forbyde filmen for børn under 12 - netop den målgruppe, filmen er henvendt til. "Det er interessant at sammenligne slutningerne i 'La' os være 'og' Du er ikke alene '," funderer Lasse Nielsen.

"Den første sluttede med en dreng, der smadrer hovedet på en anden med en sten. Den sidste slutter med to, der kysser. Alle kunne gåindog se den første.Det er åbenbart helt i orden, hvis du smadrer en dreng i hovedet. Men hvis du kysser en anden, så skal det pludselig være forbudt for børn. "

Censuren ender dog med at blive ophævet, og filmen bliver en betydelig succes i biograferne med næsten 250.000 solgte billetter - godt hjulpet på vej af al den opmærksomhed, den offentlige debat har genereret. Ikke overraskende tager mange bøsser filmen til sig. "Jeg fik mange breve fra folk, der fortalte, de også havde følt sådan. Det glædede mig meget, "mindes Lasse Nielsen.

Friday, May 20, 2011

theskykid ,,write about , The story of Net.

Two years ago, I introduced a new feature film directed by Lasse NielsenThe Story of Net. Thanks to Discovery Communications Pte Ltd and Living Films, I had the opportunity to watch the movie.The Story of Net focuses on the experiences of one 12-year-old Thai boy. After the death of his mother, he sets out on a quest to find his father (who never knew he had a son). As if that isn’t a challenge on it own, the little Net can neither speak nor hear, although through the years he has learned to read the lips of the people who speak to him.
Taking into consideration that The Story of Net is a low budget film, I must admit that the quality of the picture and the sound does not suffer from the lack of resources. When it comes to the film’s soundtrack, while I liked most of the soft music accompaniment, at times the recording included some classical songs which felt artificial and unsuitable for the premise of the story.
If anyone expects a highly charged drama, The Story of Net will not offer it. Instead, the film feels like a daily account of life in small village in Thailand. The actors (all amateurs with no previous acting experience) did a good job in the film, especially the young lead in the role of Net. He was so convincing in his role that I would have remained with the impression that the boy really can’t speak, had it not been for theMaking of Net feature included with the DVD). The dialogue is in the Thai language, with English subtitles provided.
Whether you will like this film or not is quite subjective. The storytelling is intriguing and, while you are unlikely to be touched by emotional scenes or excited by the action scenes, the film is entertaining in its own way, providing the viewer with a sneak peek into the life of the young protagonist and the people he encounters. The coming of age element is present and things such as friendship, discovery and first-love may intrigue the most devoted fans of the genre.

No comments:

Post a Comment